Vallu Kesäduunari

Nuta experience

Moronääs! Olen Valentin Turunen, ja tulen kertomaan tässä minun kesätyökokemuksestani Pelitoiminnan ohjaajana Pasilan Nuorisotalolla.
Ensiksi, haluaisin sanoa että olen auttanut ja tukenut nuorisotoiminnan yksikön toiminnoissa jo 3 vuotta, ja se kaikki alkoi siitä, kun yksi hyvä kaverini kutsui minut biljardipeliin Rastilan nuorisotalolle. Samana päivänä myös ihastuin nuorisotalon pelitoimintaan, enimmäkseen tietokonetoimintaan.
Pelitoiminnasta tuli minun ihanteeni. Sain paljon ystäviä, kenen kanssa voisin pelata, enimmäkseen League of Legendsiä. Sain tehtyä pelikavereitteni kanssa League-tiimin, jossa meillä oli myös oma ohjaajamme, Miroslav Mihhailov, joka toimi meidän tiimin valmentajana. Nuorisotalolla myös kävi usein Miika Pulkkinen, ”Good Game Squad” E-Sports tiimin valmentaja, joka tuli myös kiinnostuneeksi minun toiminnastani ja tutustutti minut Pelitalon toimintaan, jossa toimii enemmän aikuistunutta peliporukkaa.
Vuodet vieri, sain uusia tilaisuuksia olla mukana nuorisotoiminnan tapahtumissa (Reaktori 2017, Pelit & Vehkeet, Yönutat) ja tehdä myös omia turnauksiakin. Tutustuin myös samalla streamaamaan pelejä, enimmäkseen League of Legendsiä, josta tutustuin parhaiten Rastilan Nuorisotalolla.
Tällä hetkellä kesätyöni on hyvin rento ja sellainen, josta pidän hyvin paljon. Pelitoiminnan ohjaajan työ voi olla ehkä vastuullista, mutta se on loppujenlopuksi hyvin mahtava, kun itse tykkään pelata pelejä koneella, konsoleilla, ja niin edelleen.
Loppujen lopuksi voisin sanoa, että nuorisotyöyksiköt pystyy hyvin antaa kaikille hyvät eväät ja vinkit ihanteiden ja unelmien toteuttamiseen, oli se eSports pelailu, Futis, Koripallo, Shakki, Taide ja Musiikki.